Nachtmetingen Thialf

In de nachten van 24 tot 28 Januari heb ik met een groot team nachtmetingen gedaan in Thialf. Bij deze metingen zijn schaatsers 3D vastgelegd door middel van motion capture cameras van Qualisys. Nog nooit eerder is er zo’n groot meetvolume in een keer vastgelegd, waardoor er 3 a 4 volledige slagen van een schaatsers tot op de mm geanalyseerd kunnen worden. Naast 3D metingen zijn van de schaatsers ook de drukverdeling in de schaats, de afzetkracht, de hartslag en de versnellingen van de benen en het bovenlichaam vastgelegd. De verwachtingen zijn dat we met deze metingen nieuwe inzichten kunnen krijgen over de schaatsbeweging en de schaatsafzet.

meer zien? check: http://skatescience.nl/nachtmetingen-thialf/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s